Panzanella mozzarellával töltött csirkemellel és barnavajas buggyantott tojással, grillezve

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 2

Panzanella mozzarellával töltött csirkemellel és barnavajas buggyantott tojással, grillezve

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 10-15 db mini mozzarella golyók
  • fél csokor bazsalikom
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 szelet kenyér
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 kk oregánó
  • 4 db tojás
  • 1 ek ecet
  • 2 ek vaj

Elkészítés:

  1. Először is a szárított fűszereket még jóval a sütés előtt összekeverjük pár ek olívaolajjal.
  2. Egy liter vizet felforralunk az ecettel, egyenként megfőzzük benne a buggyantott tojásokat (2 perc). A két evőkanál vajat egy lábasban felmelegítjük, alacsony lángon enyhén megbarnítjuk. Mikor megérezzük a barna vaj „dióillatát”, elzárjuk a lángot és félretesszük. Óvatosan megforgatjuk benne a tojásokat, lefedve hűtőbe tesszük felhasználásig.
  3. A csirkemellek lelógó kis részét levágjuk, félretesszük. A vastagabb felükön zsebet metszünk a húsba, kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk.
  4. A mozzarellát és a néhány bazsalikomlevelet még kisebbre tépkedjük, egy kis olívaolajjal összeforgatjuk. Megtöltjük vele a melleket, a végüket bevarrjuk, nehogy sütés közben kifolyjon. Én szép, rikító sárga cérnát használtam, hogy akármilyen is lesz a hús, fogyasztás előtt tuti megtaláljam!
  5. A melleket közepesen meleg, olajozott grillrácsra tesszük, bőrükkel lefelé. A hús oldalán látszani fog, mikor sült meg félig, akkor megkenjük a fűszeres olajjal a nyers felét, megfordítjuk és készre sütjük.
  6. Közben az uborkát félcentisre szeljük, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, megsózzuk. A kenyereket és a zöldségeket is megkenjük a fűszeres olajjal, mehetnek a grillre. Nem kell teljesen puhára sütni, elég, ha épp megkapja.
  7. Tálalás előtt a kenyereket szétvágjuk, vagy tépkedjük, egy tányéron elrendezzük a paradicsommal és az uborkával. A húst pár percig állni hagyjuk, kiszedjük belőle a cérnát. Óvatosan szeletekre, vagy darabokra vágjuk, a salátára helyezzük. Közben a barnavajas tojások mindkét oldalát max. fél perc alatt felmelegítjük a rácson, ez is jöhet a panzanellára. Díszítésként néhány bazsalikomlevelet szórunk rá, majd megcsorgatjuk kevés olivaolajjal.

Extra tippek:

  • A panzanella egy olasz kenyérsaláta. Sült, szikkadt kenyérből és zöldségekből, főleg paradicsomból készítik, olívaolajjal meglocsolva.

 

A különleges ízhatás érdekében süsd a húst grillrácson.