Ron Ronn CSIRKESTEAK BEEK

Elkészítési idő: 390 perc
Nehézség: 4

Ron Ronn CSIRKESTEAK BEEK

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • 1 ág rozmaring
  • 1 db citrom
  • 5 g cukor
  • 5 g só
  • 1 ek mustár
  • 10 g vaj
  • 1 db retek
  • 1 db avokádó
  • 1 kk wasabi

Elkészítés:

  1. Előkészítjük a húst: a citromot és a rozmaringot  egy kis vízbe áztatjuk, kevés cukorral és sóval. 
  2. A húst belehelyezük ebbe a citromos, rozmaringos, cukros, sós vízbe, majd friss koriandert vágunk hozzá, és beleforgatjuk a lébe. Majd 1-2 órát pácoljuk a húst, de ha lehet még többet.
  3. Ezután 120-160 fokon, 4-6 órát sütjük, lassú lángon.
  4. Miután megsült, szeletekben grill-lapra helyezzük, úgy, hogy előtte megkenjük a grillt vajjal. 
  5. Addig sütjük, míg egy kis aranybarnás színt nem kap.
  6. Ezután egy tányérra mustárt teszünk félkörívben, erre kerülnek rá a húslapocskák. Majd ezt követi egy kis avokádós-wasabis krém locsolás. Végül díszítésnek 1-2 retek karika.

A hús sütéséhez használj öntöttvas sütőlapot.