Egy steak, két elkészítési mód a Berki család tagjaitól. Egyikük a gázgrillre és a precíz időkeretre, míg a csapat hölgy tagja a faszén autentikus aromájára és női megérzésre hagyatkozik a sütésnél. Nektek melyik jön be?
Steak, ahogy Berki Krisztián és Mazsi készíti - VIDEÓRECEPT!
írta: Melina
Hozzávalók:
- 2 db rib eye steak
- 4 csipet só
- 8 tekerés bors
- 1 ek vaj
- 1 db krumpli
- 1 db hagyma
- 1 db cukkini
- 1 db paradicsom
- 2 kisebb ág rozmaring
Elkészítés:
- A faszenes és a gáz grilleket melegítsük elő 350 fokra.
- A húst mindkét változatban pőrén, fűszerek és zsiradék nélkül tegyük fel a rácsokra.
- A zöldségeket vágjuk karikára és a hússal együtt tegyük fel a grillre. Ezeket puhulásig, pirulásig süssük.
- Aki Berki Krisztán útját követné 58 másodpercenként fordítson egyet a húson, összesen négyszer.
- Ezután vegye le a húst, és pihentesse két percig. Ekkor mehet rá egy fél kanálnyi vaj és só, bors.
- Aki ezúttal inkább a hölgyre hallgatna, az Renáta módszerét követve tegye fel a húst 3-4 percre a faszenes grillre (félidőnél jöhet rá a rozmaring), és csak utána fordítsa meg, egyszer. Ekkor újabb 3 perc sütés, és kész is.
- Levétel után újra jöhet a vaj és a só, bors.