Egy steak, két elkészítési mód a Berki család tagjaitól. Egyikük a gázgrillre és a precíz időkeretre, míg a csapat hölgy tagja a faszén autentikus aromájára és női megérzésre hagyatkozik a sütésnél. Nektek melyik jön be?

Steak, ahogy Berki Krisztián és Mazsi készíti - VIDEÓRECEPT!

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Steak, ahogy Berki Krisztián és Mazsi készíti - VIDEÓRECEPT!

írta: Melina

Hozzávalók:

  • 2 db rib eye steak
  • 4 csipet só
  • 8 tekerés bors
  • 1 ek vaj
  • 1 db krumpli
  • 1 db hagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db paradicsom
  • 2 kisebb ág rozmaring

Elkészítés:

  1. A faszenes és a gáz grilleket melegítsük elő 350 fokra.
  2. A húst mindkét változatban pőrén, fűszerek és zsiradék nélkül tegyük fel a rácsokra.
  3. A zöldségeket vágjuk karikára és a hússal együtt tegyük fel a grillre. Ezeket puhulásig, pirulásig süssük.
  4. Aki Berki Krisztán útját követné 58 másodpercenként fordítson egyet a húson, összesen négyszer.
  5. Ezután vegye le a húst, és pihentesse két percig. Ekkor mehet rá egy fél kanálnyi vaj és só, bors.
  6. Aki ezúttal inkább a hölgyre hallgatna, az Renáta módszerét követve tegye fel a húst 3-4 percre a faszenes grillre (félidőnél jöhet rá a rozmaring), és csak utána fordítsa meg, egyszer. Ekkor újabb 3 perc sütés, és kész is.
  7. Levétel után újra jöhet a vaj és a só, bors.