A friss, tavaszi ízeket hozza vissze ez a recept. Fűszeresen izgalmas választás, ami zöld salátával éppen olyan finom, mint hasábburgonyával.

Grillcsirke másként: a szicíliai csirke

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 2

Grillcsirke másként: a szicíliai csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,8 kg Csirkehús
  • 2 csipet Só
  • 30 g Vaj
  • 2 ml Erős paprika szósz
  • 2 db Citrom leve
  • 2 db Narancs - leve, héja
  • 120 ml Olívaolaj
  • 2 ek Narancslikőr
  • 2 ek Barbecue szósz
  • 200 g Olívabogyó - fekete
  • 2 db Citrom
  • Friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a zúzott fokhagymát, a sót, a vajat és a csípős paprika szószt egy edénybe.
  2. Ebbe a keverékbe forgassuk bele a megtisztított csirkeréseket, ügyelve arra, hogy a bőrére bőven kerüljön a szószból.
  3. Melegítsük elő a grill a legmagasabb fokozatra, majd mérsékeljük a hőfokot.
  4. Olajozzuk be a rácsokat és alacsony hőfokon kezdjük el sütni a csirkéket.
  5. Időnként forgassunk rajtuk egyet, hogy egyenletesen süljenek.
  6. 30-45 perc múlva (a csirkerések nagyságától függően) kész is a megpirult, megpuhult hús.
  7. Sütés közben egy nagyobb edénybe keverjük össze a citrom- és narancslét, a narancshéjat, az olívaolajat, a narancslikőrt és a barbecue szószt. Ha elkészült tegyük bele az olajbogyót is.
  8. A rácsról lekapkodott húsdarabokat egyenesen ebbe a citrusos keverékbe tegyük és forgassuk át jól benne.
  9. Ezután már tényleg csak a tálalás marad, amihez használjuk fel a citromgerezdeket és a friss petrezselymet. 

Extra tippek:

  • A vendégek és a saját nyugalmunk érdekében csak kimagozott olajbogyót használjunk, de az hogy egészben vagy darabolva tesszük bele a szószba, már tényleg csak ízléstől függ.
  • A narancslikőrt bármilyen citrusos itallal helyettesíthetjük.
  • A recepthez szükséges barbecue szószt nem muszáj házilag előállítani, bármilyen boltban kapható változat megfelel a célra.