Szaftos, ízletes burger pulykahúsból, amit a keleties fűszerezés és a grillezett ananász tesz még különlegesebbé.

Teriyaki burger ananásszal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Teriyaki burger ananásszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g darált pulyka
  • 60 g panko morzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek gyömbér
  • fél kk fekete bors
  • 4 karika ananász
  • 4 szelet lila hagyma
  • 4 db burger zsemle
  • 2 dl teriyaki szósz

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a pulyka húst a morzsával, az aprított fokhagymával, a borssal és 3 evőkanál teriyaki szósszal.
  2. Alaposan dolgozzuk össze a húst és készítsünk belőle 4 db húspogácsát.
  3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és olajozzuk be a rácsokat.
  4. Elsőnek tegyük fel az ananászt és a hagymát sülni. Oldalanként 3-4 perc alatt karamellizáljuk meg őket, majd tegyük félre.
  5. A húspogácsát süssük 4 percig az egyik oldalon, majd fordítás után kenjük le teriyaki szósszal. Süssük újabb 4 percig.
  6. Ha átsült a húst, vegyük le a grillről pihenni és pirítsuk meg a zsömléket.
  7. A pirított zsömléket kenjük le a maradék teriyaki szósszal, tegyük rá a húst, a hagymát és az ananászt.