A csirkecomb dobverői tökéletes parti falatok. Könnyű őket szervírozni és egy jó szósszal halhatatlan ízélmény születik.

Tökéletes csirkecomb a grillről

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: 2

Tökéletes csirkecomb a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db csirke alsó comb
  • 250 g prosciutto sonka
  • 140 g kecskesajt
  • 2 ek almaecet
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 ek bbq fűszerkeverék
  • 2 dl bbq szósz

Elkészítés:

  1. Előkészületként keverjük össze a bbq fűszerkevréket, az olívaolajjal és az alma ecettel. Tegyük félre.
  2. A csirkecombokat vágjuk körbe a csont végénél, és a húst egy kicsit húzzuk lejjebb, hogy szinte egy golyót kapjunk.
  3. Húzzuk le a bőrt egy darabig a húsról, de ne távolítsuk el, mert ide jön be a sajt tölteléknek. A kecskesajtot nem sajnálva tölsük meg a bőr és a hús közötti területet, majd egy sonkaszelettel tekerjük körbe a combokat, hogy rögzítsük a tölteléket és a bőrt.
  4. A töltött combokat tegyük egy tálba, és öntsük rá a korábban elkészített pácot, majd tegyük félre, amíg felforrósodik a grill.
  5. A grillt magas hőfokra melegítsük fel, majd sütés előtt vegyük vissza közepes hőfokra.
  6. Ekkor jöhetnek a rácsra vagy a csirkecomb sütőre és süssük 15 percig, majd forgítás után újabb 15-ig.
  1. Sütés közben végig maradjon zárva a grill teteje, hogy a hús teljesen átsülhessen.
  2. Amikor lejárt a fél óra, nyissuk fel a tetőt, és kenjük le a combokat bőségesen a bbq szósszal. Süssük még öt percig, és már kész is a tökéletes parti étel a tálalásra.