A klasszikus újévi malac helyett idén készítsen sertésbordát. A ragacsos, édes, füstös ízű omlós hús garantált siker!

 

Új évi sertésborda a grillről

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: 4

Új évi sertésborda a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2,7 kg sertésborda
  • 120 ml ketchup
  • 180 g barna cukor
  • 100 ml ecet
  • 120 ml méz
  • 80 ml szójaszósz
  • 1 kk só
  • fél kk fokhagyma por
  • fél kk gyömbér
  • negyed kk bors

Elkészítés:

  1. A bordát vágjuk kisebb, egyszemélyes adagokra.
  2. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra (180°), és tegyük fel a bordákat még fűszerezés nélkül. A bordákat tegyük magas falú tálcákra, majd fedjük le alufóliával. Süssük 70 percig vagy amíg a hús megpuhul zárt tető alatt.
  3. Ekkor vegyük le a tálcát a grillről, és a megmaradt hozzávalókból készítsük el a szószt.
  4. Ezzel kenjük le a bordákat, majd tegyük vissza a grillre a húst 30-40 percre, de már alufólia nélkül.
  5. Időnként kenjük át a megmaradt szósszal.