Keleties ízvilágú steak, ami gyorsan elkészül és egy kis változatosságot csempész a megszokott grillfogások közé. Az uborka salátával könnyű fogás.

Vietnámi grillezett steak

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: 4

Vietnámi grillezett steak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 750 g marha steak
  • 120 ml halszósz
  • 1 db lime héja
  • 3 db lime leve
  • 2 ek barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db hagyma
  • 1 ek szezámmag
  • 1 csomag retek

Elkészítés:

  1. Egy kisebb edényben keverjük össze a halszószt a lime levével és héjával, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott jalapeno paprikát.
  2. A pác felét öntsük rá a húsra, majd hagyjuk állni legalább 30 percig.
  3. Eközben az uborkát, a hagymát és retket daraboljuk össze (tetszőleges, formában) és öntsünk rá annyi páclét, hogy mindenhova jusson.
  4. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  5. Mielőtt feltennénk a húst, egy papírral itassuk le róla a felesleges lét és tegyük fel a rácsokra.
  6. Oldalanként 3-5 perc alatt süssük készre. (Körülbelül 3 perc a rare.)
  7. Tegyük át a húst a grillről egy deszkára, de felvágás előtt még pihentessük legalább 5 percig.
  8. Ezután vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk szezámmaggal és rizzsel, valamint az uborka salátával kínáljuk.
  9. A megmaradt páclét kitálalhatjuk kis tálkában mártogatósnak.