Édes mázzal bevont sütőtök, ami egy kis csavarral megtornáztatja az ízlelőbimbókat. A chili por azonban el is hagyható, ha nem szereted a pikánsat az édessel vegyíteni.

Juharszirupos sütőtök

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Juharszirupos sütőtök

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 2 ek juharszirup
  • 1 ek méz
  • 3 ek vaj
  • fél kk chili por
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. A sütőtököt vágjuk ketté, majd távolítsuk el a magházat.
  2. Ezután egy centiméteres szeleteket vágva belőle aprítsuk fel.
  3. Közben egy kisebb tálkában keverjük össze az olvasztott vajat a mézzel, a juharsziruppal, a chilivel, a sóval és a borssal. Adjunk hozzá még egy evőkanál vizet, hogy folyósabb legyen a máz és könnyebb legyen felvinni.
  4. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra, majd a mázzal lekent szeleteket tegyük fel a rácsokra.
  5. Mérettől és vastagságtól függően grillezzük a sütőtököt oldalanként 8-10 percig.