Ilyen az amikor a kevesebb több! Alig pár fűszerrel a zöldbabból izgalmas köret készíthető füstös aromával.

Köményes, paprikás grillezett zöldbab

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Köményes, paprikás grillezett zöldbab

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g zöldbab
  • 60 ml olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk kömény
  • fél kk füstölt paprika
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy nagyobb edényben keverjük össze az olajat, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a paprikát és a cayenne borsot.
  3. Adjuk hozzá a megtisztított babot is és jól forgassuk össze az egészet, hogy a fűszerek mindenhova egyenletesen eljussanak.
  4. A grill lapra egy rétegben terítsük le a babokat és 10-12 perc alatt grillezzük meg.
  5. Ha elkészült vegyük le a babot és egy tálba téve sózzuk, borsozzuk őket. (Aki szereti még egy gerezd citrom levét is ráfacsarhatja.)