Mindössze 30 perc pihentetés után már mehet is a grillre ez az ízletes, fanyar, és enyhén csípős csirkenyárs. Ízekben gazdag falatok tökéletesek könnyű nyáresti vacsorának.

Lime-os, chilis csirkenyárs

Elkészítési idő: pihentetés + 25 perc
Nehézség: 3

Lime-os, chilis csirkenyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g csirkemell
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 ek méz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db lime héja és leve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk gyömbér
  • 2 ek sriracha szósz
  • 1 kk só

Elkészítés:

  1. Első lépésként készítsük el a pácot. Ehhez tegyük egy aprítóba a szójaszószt, a mézet, az olajat, a lime levét és héját. Jöhet bele még a fokhagyma, a hámozott gyömbér, a sriracha szósz és a só is. Keverjük össze, amíg egynemű pácot nem kapunk,
  2. Egy zárható zacskóba tegyük bele a kis kockákra vágott csirkemellett, öntsük rá a páclevet, és zárjuk be a zacskót.
  3. Pihentessük a csirkét a hűtőben 30 percig. (De ennél több sem árt majd neki.)
  4. Amíg a csirke pihen, készítsük elő a grillt. Melegítsük fel közepes/magas hőfokra, és ha fa nyársakat használunk, azokat is áztassuk be, hogy legalább 20 percet ázhassanak sütés előtt.
  5. A pácolási idő leteltével húzzuk nyársra a csirkedarabokat (mehet közé zöldség is), és 6-8 perc alatt, gyakori forgatás közben süssük aranybarnára.
  6. Zöld salátával tálaljuk.