Lassan sült malacpofa ravioli, vajtök krémmel!

Lassan sült malacpofa-batyu grillen, vajtökkel

Elkészítési idő: 7óra perc
Nehézség: 3

Lassan sült malacpofa-batyu grillen, vajtökkel

írta: Ács Ferenc

Hozzávalók:

  • 1 Kg Malacpofa
  • 20 dkg Só
  • 1 kg Liszt
  • 10 Db Tojás
  • 2 kg Vajtök
  • 30 dkg vaj
  • 1 liter tejszín
  • 10 dkg Reszelt parmezán

Elkészítés:

A malacpofát 5%-os sóoldatba tesszük 1 órára. 

Lecsepegtetjük, és alufóliába csomagoljuk egyenként.

100-120 fok között tartjuk a grillt, és 6 órát sütjük.

Kicsomagoljuk, egy hőálló tálba helyezzük, szálaira tépkedve.

Ha már éppen csak parázslik a faszén, bükkfaforgácsot szórunk rá, és fél órára visszatesszük a tépett húst.

Lisztből és tojásból tésztát gyúrunk és kinyújtjuk.

Megtöltjük a pofával, és raviolit formázunk belőle.

Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, ezután habos vajjal locsolgatva serpenyőben megpirítjuk.

A tököt a vajban szeletelve megpirítjuk, felöntjük tejszínnel, és puhára főzzük. Sóval, és ízlés szerint ecettel ízesítjük, majd pürésítjük.

Tálalásnál reszelt parmezánt szórunk rá!

 

Jó étvágyat hozzá!