Egy finom meleg saláta, ami köretként is megállja a helyét, de a garnéla miatt főételnek is kiváló.

Meleg saláta garnélával

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Meleg saláta garnélával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 db kukoricacső
  • 4 db római saláta
  • 450 g garnéla
  • 3 ek olívaolaj
  • 300 g paradicsom
  • 300 g uborka
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 db saláta öntet

Elkészítés:

  1. A paradicsomot, az uborkát és a paprikát vágjuk fel kisebb darabokra és tegyük egy nagyobb tálba.
  2. A grillt melegítsük közepes/magas hőfokra.
  3. A kukoricát és a római salátát is kenjük le olajjal és sózzuk be.
  4. A kukoricát ezután tekerjük alufóliába, a salátát pedig hosszában vágjuk ketté.
  5. A garnélákat húzzuk nyársra. Olajozzuk le és sózzuk be őket.
  6. Tegyünk fel mindent egyszerre a grillre. A kukoricának 20-25 perc, gyakori forgatással, a salátának és a garnélának pedig 5 perc kell.
  7. A grillről lekerült salátát is vágjuk kisebb darabokra és adjuk a többihez.
  8. A kukoricaszemeket is vágjuk le és adjuk a salátához.
  9. Végül jöhetnek bele a garnélák is.
  10. Keverjük össze és öntsük le a salátaöntettel.