Minimális sütésre lesz csak szükség a halhoz, ezért a húsok elkészítése után ideális könnyű levezőnek vagy akár előételnek.

Nyílt lángon sült lazac

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: 1

Nyílt lángon sült lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg lazac
  • 2 ek szőlőmagolaj
  • 120 ml szójaszósz
  • 1 db lime leve
  • fél kk citromfű
  • 2 ek rizsecet
  • 1 ek újhagyma
  • 1 kk gyömbér
  • 1 kk szezámolaj
  • 1 ek szezámmag
  • opcionális wasabi

Elkészítés:

  1. Készítsük elő az OFYR sütőt a hal sütésére.
  2. A lazacot vágjuk fel körülbelül egy centiméteres csíkokra, amelyeket könnyen meg tudunk majd fogni pálcikával is. Ezt akár a sütés előtt pár órával is megtehetjük. Ebben az esetben egy fóliával letakart tányéron, a hűtőben pihentessük a sütésig.
  3. Az olajjal kenjük le a forró OFYR felületet és 30 másodperc alatt pirítsuk meg a halat. A megfordításhoz használhatunk pálcikát vagy spatulát.
  4. A többi hozzávalóból készítsünk egy mártogatóst. Jól keverjük össze az egészet és kínáljuk a hal mellé kis tálkákban, hogy mindenki kedvére mártogathassa a halszeleteket.
  5. Aki az erőset szereti, wasabit is keverhet a szószhoz!