A csirke enyhe ízét  turbózhatja fel ezzel az ízekben gazdag páccal, amitől nemcsak porhanyós lesz a végeredmény, de könnyen kedvenccé is válhat.
Omlós, pácolt csirke

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Omlós, pácolt csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db csirkemell
  • 120 ml olívaolaj
  • 120 ml balzsamecet
  • 60 ml szójaszósz
  • 60 ml Worcestershire szósz
  • 30 ml citromlé
  • 160 g barna cukor
  • 2 ek mustár
  • 2 kk rozmaring
  • 2 kk fokhagyma por
  • 1 kk só, bors

Elkészítés:

  1. A csirkét vágjuk fel kisebb darabokra, majd készítsük el a pácot.
  2. Ehhez minden hozzávalót (a csirkét kivéve) tegyünk egy nagyobb tálba és alaposan keverjük össze. 2 dl-t vegyünk ki a pácból sütés közbeni lekenéshez, a többit használjuk a pácoláshoz.
  3. A tálban (vagy zárható zacskóban) keverjük össze a pácot a csirkével és letakarva pihentessük 30 perctől 4 óráig, attól függően mennyi időnk van.
  4. Sütés előtt a grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra, és enyhén olajozzuk a rácsokat.
  5. A csirkét vegyük ki a pácból, hagyjuk lecsöpögni, majd mehetnek is a forró rácsokra.
  6. 5-6 perc alatt süssük meg minden oldalát a húsnak, időnként lekenve őket még egy kis páccal.
  7. Elkészülés után, 5 perc pihentetés végeztével tálalhatjuk is.