Füge szezonban nem szégyen mindent ezzel a finom, de ritka gyümölccsel készíteni. Remekül áll neki a sós köntös - kecskesajthoz például telitalálat, de édesen sincs szégyenkezni valója. Mi most ez utóbbit próbáltuk ki, fahéjjal, mézzel a grillen!

Ragacsos füge fahéjjal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Ragacsos füge fahéjjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 db füge
  • 1 ek vaj
  • 4 ek méz
  • 1 marék mandula
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 4 ek görög joghurt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepesen magas hőfokra. 
  2. Az egyes fügéket a tetejükön vágjuk be keresztbe, és mintha egy tulipánt formáznánk belőle kicsit húzzuk szét a "szirmokat".
  3. A fügéket helyezzük el egy vaslapon, és mindegyik közepébe tegyünk egy pici vajat, mézet, mandulát és fahéjat.
  4. Grillezzük minimum 5 percig, hogy a vaj és a méz megolvadhasson és füge is puhuljon egy keveset.
  5. Még melegen, görög joghurttal tálaljuk.