A főtt kukoricát érdemes kint, a kertben elkészíteni, így a jó levegőn van a család és nem a lakás lesz még melegebb nyáron a főzéstől. A klasszikus főtt kukorica ugyanis a grillen is tökéletesre fő.

Rendhagyó főtt kukorica a grillről

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Rendhagyó főtt kukorica a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6-8 db kukorica
  • 240 ml tej
  • 100 g sózott vaj

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb lábast félig töltsünk meg vízzel és az oldalégőre felhelyezve forraljuk fel.
  2. Adjuk hozzá a tejet és a vajat, majd vegyük lejjebb a hőfokot.
  3. Amikor még kicsit gyöngyözik a víz, de nem forr teljesen, adjuk hozzá a megtisztított kukoricákat és főzzük 6-10 percig.
  4. A vízből kivéve azonnal tálalhatjuk a vajas, enyhén sós még enyhén roppanós kukoricát.