Grillezett halloumi

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Grillezett halloumi

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 250 gramm halloumi
  • 1 db citrom
  • 1 csokor Petrezselyem

Elkészítés:

  1. A sajtot vágd fel 1 cm széles szeletekre, majd aprítsd fel a petrezselymet.
  2. A grillt melegítsd fel közepes hőfokra és vékonyan olajozd be a rácsokat.
  3. Közvetlenül a rácsra tedd fel a sajtszeleteket és süsd őket 2 percig, amíg a külsejük meg nem keményedik egy kicsit. Ekkor fordíts rajtuk egyet és  a sajtszeletek másik oldalát is süsd további két percig.
  4. A sajtot petrezselyemmel megszúrva, citromgerezdekkel körítve tálald. 

Extra tippek: 

  • A ropogósra sülő sajt kiváló vegetáriánus fogás. Köretként grillezett zöldségeket tálalj, amiket akár a sajttal együtt is megsüthetsz. Gyors és igen látványos finomság lesz belőle.
  • Zöld salátákat is dúsíthatsz a grillezett sajttal, de ebben az esetben ne szeletekre, hanem kisebb kockákra vágd a sajtot és serpenyőben pirítsd meg az oldalukat.
  • A sajt ízvilága külön sózást, fűszerezést nem igényel, de az ínyencek kipróbálhatják a fokhagymás-chilis pácban érlelt halloumit is.