Grillezett kecskesajt

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 4

Grillezett kecskesajt

írta: Balogh Ferenc

Hozzávalók:

  • 1 db Kecskesajt
  • 20 dkg ribizli
  • 1 tk méz
  • 2 db alma
  • 2 dl Száraz vörösbor

Elkészítés:

  1. A kecskesajtot 4-5 mm-s szeletekre vágjuk.
  2. A grillrácsot megkenjük olajjal.
  3. A sajtszeleteket rátesszük és folyamatosan mozgatjuk, különben hamar odaég.
  4. Mindkét felét meggrillezzük.
  5. Az almát vékony 3-5mm-s szeletekre vágjuk, a vörösborban annyira megpároljuk, hogy még az állaga kemény maradjon.
  6. A ribizlit (lehet fagyasztott is) a mézzel néhány percig összeforraljuk. (Érdemes egy kicsit több borocskát odakészíteni, mert a grillsütő igen meleg, ezért szükséges közben néhány kortyot innunk belőle. )
  7. Egy kistányérra ráhelyezzük az almát, a tetejére a sajtot és leöntjük a ribizlimártással. Kitűnő előétel. 

Extra tippek:

  • Készíthetjük meggy vagy szilvamártással is.

 

A sajt grillezéséhez használj sütőlapot.