Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 2

Grillezett kecskesajt zöldségkörettel

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 600 g kecskesajt
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 db kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 6 db gomba
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 ml balzsamecet
  • 5 só só
  • 5 g bors
  • 15 g kakukkfű
  • 15 g petrezselyem
  • 1 zacskó zöldsaláta

Elkészítés:

  1. A sajtot vágd 6 egyenlő részre és tedd fel egy grillező tálcára vagy egy sütőlapra.

  2. Melegítsd fel a grillt magas hőmérsékletre, és közben vágd össze a zöldségeket.

  3. A nagyobb falatnyi darabokra aprított zöldségek mindegyikét tedd típusonként külön-külön tálba, és egyesével fűszerezd meg őket. 

  4. Locsold meg az egyes adagokat olívaolajjal, szórd rájuk a sót, borsot és a kakukkfüvet.

  5. A forró grillen vedd lejjebb a hőfokot közepes szintre, és süsd meg a zöldségadagokat egyesével, amíg meg nem puhulnak.

  6. Amíg a zöldségek sülnek, a sajtot tedd fel a barbecue rácsra. Nem kell, hogy közvetlen hő érje a sajtot, mert nem olvasztani, csak melegíteni szeretnénk.

  7. Pár perces pirulás után a sajtot rendezd el egy tányéron a grillezett zöldségkörettel, díszítsd az egészet a zöld salátával, majd locsold meg a balzsamecettel, olívaolajjal és szórd rá az aprított friss petrezselymet.

Extra tippek:

  • A sajt nem ragad majd a késre és szép szeleteket tudsz vágni, ha a kést minden vágás előtt forró vízbe mártod.

  • A paprikának kell a legkevesebb idő, ezt már két perc után leveheted a grillről, míg a többinek legalább négy perc sütési időre lesz szüksége.

  • A balzsamecet mellett használhatsz a salátára citromlevet is, kellemesen pikáns ízt kölcsönöz majd az ételnek.