Grillezett sajtos szendvics

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Grillezett sajtos szendvics

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 1 szelet vastag sajt
  • 1 késhegynyi Dijoni mustár
  • 2 szelet kenyér
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 5 gramm vaj

Elkészítés:

  1. A sütőt kapcsold alacsony hőfokra, majd a grillrácsot cseréld le egy serpenyőre. Vagy tedd a serpenyőt a rácsra.
  2. Az egyik szelet kenyeret kend meg vékonyan a mustárral és tedd rá az általad kiválasztott sajtot. Végül jöhet a másik szelet kenyér a tetejére.
  3. A szendvicset tedd kicsit félre és üsd fel a tojást egy kis edénybe. Add hozzá a tejet és kicsit habosítsd fel a keveréket.
  4. A szendvics mindkét oldalát mártsd bele a tojásos keverékbe, majd tedd át rögtön a kivajazott serpenyőbe sülni.
  5. Egy-két perc alatt megbarnul az alsó oldal, ekkor fordítsd meg és süsd készre a szendvicset.
  6. Amikor mindkét oldala aranybarnává válik és a sajt is megolvad, tálalhatod is a gyors finomságot

 

Extra tippek: 

  • Ha gazdagítani szeretnéd a szendvicset tehetsz bele pár szelet sonkát is pluszba.
  • Játszhatsz a sajtok összetételével is. Bátran használj egyszerre többfélét, de arra figyelj, hogy jól olvadjon a sajt. Haloumi vagy a feta erre nem alkalmas.