A sajtos szendvics az egyik leggyorsabban elkészíthető mentő étel, ha valami melegre vágyunk, de nincs kedvünk főzőcskézni. Ez a változat egy kis extra játékosságot visz a régi kedvencbe.

Grillezett sajtos szendvics egy kis extrával

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett sajtos szendvics egy kis extrával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 80 g sajt
  • 2 szelet kenyér
  • 4 szelet alma
  • 1,5 ek vaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepes hőfokra (egy serpenyőben is elkészíthető, ha a grill éppen nem jöhet szóba).
  2. Vékonyan vajazzuk meg a kenyerek mindkét oldalát, majd tegyük az egyik szeletet a grill lapra. Helyezzük rájuk az almaszeleteket és szórjuk meg a reszelt sajttal.
  3. Ezután jöhet rá a lezáró szelet kenyér.
  4. 1-2 perc alatt pirítsuk meg az alsó szeletet, majd fordítsuk meg óvatosan egy nagyobb lapáttal a szendvicset, hogy a felső szelet is szép ropogósra sülhessen.
  5. Amikor a kenyér megpirult és a sajt is elolvadt, vegyük le a grillről, vágjuk háromszög formára, és tálalhatjuk is.