Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett sajtos-tojásos szendvics

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 4 szelet kenyér
  • 2 szelet sajt
  • 2 db tojás
  • 10 g vaj
  • 2 szelet sonka

Elkészítés:

  1. Két szelet kenyér közepén vágj egy körülbelül 4 cm-es lyukat.
  2. A közepes erősségűre felmelegített grillen egy serpenyőben vagy grill lapon olvaszd fel a vajat, majd rakd fel a két kilyukasztott kenyeret a lapra.
  3. Ekkor egy-egy tojás üss bele a kenyerek közepén lévő lyukba és süsd addig, amíg a fehérje elkezd keményedni.
  4. Amikor ez megvan, fordítsd egyet két szeleten, tedd rájuk a sajtot és a felvágottat.
  5. Ezzel párhuzamosan a szendvicsek tetejeként szolgáló másik két szeletet is kezd el pirítani.
  6. Amikor a sajt megolvadt és a kenyerek is megpirultak, csak pakold egymásra a szeleteket és máris tálalhatod a tojásos-sajtos-sonkás melegszendvicset a vendégeknek.

Extra tippek: 

  • Sonka helyett használhatsz bacont is, hogy még ízesebb legyen az elkészült szendvics. Ebben az esetben szendvicsenként 3 csík baconnel számolj. A kenyérrel együtt tedd már fel őket pirulni a grillre, hogy a szendvics összeállításánál pirított baconnel dolgozhass.