Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Sajtos szendvics sonkával és szardellával

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 200 g Gruyère sajt
  • 4 db panini
  • 4 szelet prosciutto sonka
  • 8 db szardella
  • 1 marék bébi spenót

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.
  2. Amíg a grill melegszik állítsd össze a négy szendvicet.
  3. A paniniket vágd ketté, majd alulra tegyél egy réteg sajtot, erre a sonkát, szendvicsenként két darab szardellát szedj kisebb darabokra és oszlasd el egyenletesen, ezután jöhet a spenót, végül még egy réteg sajt.
  4. A panini tetejével nyomd össze a szendvicset egy kicsit, majd a felmelegedd grillre téve süsd oldalanként 3 percig.
  5. A sürőlapra vagy öntöttvas grillserpenyőre helyezett szendvicseket egy fakanál segítségével nyomd össze, hogy a sajt mindenhol megolvadjon és átjárja az egész ételt.
  6. A szendvicseket kereszben félbevágva tálald friss salátával és a kedvenc mártogatósoddal.

Extra tippek:

  • A Gruyère sajt helyett használhatsz bármilyen, jól olvadó sajtfélét.
  • A panini kenyér kiváló grillezett szendvics alapanyag, de ennek hiányában szeletelt kenyérrel is tökéletesen működik a recept.

 

A szendvics grillezéséhez használj rácsos sütőlapot, így gyönyörű grilljeleket süthetsz a szendvicsbe.