Fűszeres bundába öltöztetett halloumi kiváló előétel és rágcsálni való bármilyen kerti partin.

Sült halloumi hasábok

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Sült halloumi hasábok

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g halloumi
  • 75 g liszt
  • 2 kk füstölt paprika
  • 2 ek koriander
  • 1 db chili
  • 300 g joghurt

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálkában keverjük össze a lisztet és a füstölt paprikát.
  2. A halloumi sajtot vágjuk fel hosszúkás hasábokra, majd forgassuk meg a fűszeres lisztbe.
  3. Egy edényben tegyünk fel olajat az oldalégőre, és hevítsük sütési hőmérsékletre.
  4. A sajtokat a gyöngyöző olajban 2 perc alatt süssük ropogósra, majd csöpögtessük le egy papíron.
  5. Sózzuk a sajtot ízlés szerint.
  6. Közben a koriandert vágjuk apróra és keverjük el a joghurttal.
  7. Adjuk a joghurthoz az aprított chilit is, és ezzel kínáljuk a sajt hasábokat.