A recept leghosszabb része a pácolás, azt leszámítva tényleg percek alatt össze lehet dobni.

Teriyakis húsnyárs

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Teriyakis húsnyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g marha hátszín
  • 120 ml szójaszósz
  • 60 ml alma ecet
  • 2 ek barna cukor
  • 1 db hagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cm gyömbér
  • 5 g bors

Elkészítés:

  1. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a gyömbért reszeljük le, majd vegyítsük ezeket a borssal, az olajjal, az ecettel, a cukorral és a szójaszósszal.
  2. Az így elkészült pácba tegyük bele a csíkokra vágott marhahúst.
  3. Hűtőben pihentessük 2-3 óráig.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  5. Húzzuk nyársra a hosszúkás csíkokat, és időnkénti forgatással süssük 6-10 perc alatt át a húst.
  6. Zöldsalátával, káposztasalátával vagy krumplival kínáljuk.