Amíg sülnek a húsok, érdemes melléjük tenni pár alufóliába csomagolt burgonyát. Ízesítés után gyakorlatilag nem kell velük foglalkozni, így igényesebb húsok mellé is kiváló megoldás.

Alufóliában sült krumpli

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Alufóliában sült krumpli

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 kisebb db krumpli
  • 1 kk fokhagyma por
  • 2 kk olasz fűszerkeverék
  • 1 kk bors
  • 1 kk só
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A fűszereket közben keverjük össze az olaj nélkül, majd tegyük félre.
  3. A burgonyát mosás és törlés után szurkáljuk meg villával minél több helyen, majd kenjük be egy kevés olajjal a felületüket.
  4. Ezután szórjuk le a fűszerekkel a burgonyát, majd csomagoljuk őket alufóliába. Akár két réteg csomagolást is használhatunk, hogy biztosan jól záródjon az alufólia.
  5. A grillre felhelyezve legalább 25 percig sütjük, 5 percenként fordítsunk rajta egy kicsit. Az idő leteltével egy csomagot nyissunk ki, hogy ellenőrizzük a krumpli állagát. (Emiatt érdemes azonos méretű krumplikat választani.)
  6. Ha teljesen megpuhult a burgonya, akkor tálalás előtt pihentessük 10 percig még a csomagolásban. Tejföllel tálaljuk!