Édes, frissítő és meglehetősen pikáns kiegszítő lehet ez a salsa a grillezett húsokhoz. A hot dogtól kezdve a tartalmasabb húsokig, mindenhez passzol, így érdemes lehet dupla adaggal indítani.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Ananászos salsa grill húsok mellé

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 2 db chili paprika
  • 1 db lilahagyma
  • 60 g cilantro
  • 2 ek limelé
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fekete bors

Elkészítés:

  1. Az ananászt, a chilit, a hagymát és a friss cilantrót kockázza össze körülbelül 1x1 centiméteres darabokra.
  2. Ezeket egy tálba helyezve öntse rájuk a lime levét és jöhet a só, bors ízesítésnek.
  3. Hagyja állni legalább fél órát, hogy az ízek minél jobban összeérjenek, és már tálalható is köretként vagy feltétként a  csípős, édes, zamatos salsa.