A nyár frissítő ízeit hozza vissza ez a húsmentes, egészséges recept.

Citromos chilils tofu

Elkészítési idő: pihentetés + 35 perc
Nehézség: 3

Citromos chilils tofu

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 csomag tofu
  • 60 ml lime lé
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk chili por
  • negyed kk cayenne bors
  • 5 g só

Elkészítés:

  1. A tofut a csomagból kivéve tegyük egy tányérba, majd egy súllyal nyomjuk le, hogy a felesleges nedvesség kifolyhasson belőle. 20 perc után öntsük le róla a vizet, és vágjuk nagyobb kockákra.
  2. Amíg a tofu csöpög, keverjük össze a pácot: a lime levét, az olajjal, a zúzott fokhagymával, a chilivel, cayenne borssal és a sóval egy tálban keverjük el, majd ezzel kenjük le a tofukat.
  3. A tofut ezután fedjük fóliával, és hűtőben pihentessük legalább 2 órát.
  4. Amikor letelt a pihenő idő, a közepes hőfokra előmelegített grillen süssük 10-15 percig. A könnyebb kezelhetőség kedvéért nyársra is húzhatjuk a kis kockákat, így egyszerűbb lesz időnként megforgatni.
  5. Sütés közben még időnként kenjük le a páccal, hogy még ízesebb legyen az étel.