Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Csípős ázsiai tészta saláta

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 300 g kínai tojásos tészta
  • 250 g brokkoli
  • fél db piros édes paprika
  • fél db lilahagyma
  • 2 db répa
  • 2 ek koriander levél
  • 3 g só
  • 3 g bors
  • Öntet: 120 ml szójaszósz
  • 3 ek rizsecet
  • 3 ek szezámolaj
  • 120 ml chili olaj

Elkészítés:

  1. A zacskón található instrukciók szerint főzd meg a kínai tojásos tésztát, majd főzd roppanósra és a kisebb darabokra szedett brokkolit is.
  2. Szűrd le mindkettőt és hideg folyó víz alatt öblítsd le őket.
  3. Tedd egy nagy tálba a tésztát és a brokkolit, majd add hozzá a végkony csíkokra vágott piros paprikát, vörös hagymát és répákat.
  4. Ezután a dresszing hozzávalóit keverd össze egy zárható üvegben. (Mindent tölts bele, majd gyors, erőteljes mozdulatokkal rázd össze.)
  5. A salátára önts a dresszingből, sósd, borsozd, végül tálaláskor szórd meg koriander levéllel és pirított szezámmaggal.

Extra tippek:

  • A chili olajat házilag is elkészítheted: ehhez 360 ml napraforgó olajat keverj össze 3 egész thai chilit, 2 kiskanálnyi hámozott és felvágott gyömbért, 2 gerezdet fokhagymát, fél kiskanálnyi koriander magot és ugyanennyi édeskömény magot. A keveréket ezután gyenge tűzön (ne hagyd forrni) főzd 2 órán kresztül. Ezután hűtsd ki, majd üvegbe töltve hideg, sötét helyen tárold. Az olaj két hónapig is eláll, és húsok grillezéséhez is kiváló ízesítő.
  • Gyorsabban haladhatsz, ha a tésztát és a brokkolit egy vízben főzöd. Mindkettőnek nagyjából 3-4 percre van szüksége.

 

A chili olaj adagolásához használj olaj permetezőt.