A tofu kissé íztelen, semleges mivolta sokakat elriaszt ettől az alapanyagtól, de egy jól összeállított páccal ki lehet hozni a tofuból is egy ízrobbanást. Egészséges és grillre való alapanyag, nem csak vegetáriánusoknak.

Csípős grillezett tofu

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: 2

Csípős grillezett tofu

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db chipotle konzerv
  • 1 ek miso paszta
  • 2 ek olaj
  • 2 ek barna cukor
  • 450 g tofu
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 db újhagyma

Elkészítés:

  1. A paradicsomos chipotle konzervet öntsük át egy aprítóba.
  2. Adjuk hozzá a miso pasztát, az olajat és a barna cukrot. Keverjük simára. Egy evőkanállal vegyünk ki a szószból és tegyük félre.
  3. A tofut vágjuk vastagabb szeletekre, amiket papírtörlő között kicsit nyomkodjunk meg, hogy minél több nedvesség távozzon belőlük.
  4. Ezután a szeleteket tegyük egy zárható edénybe és öntsük ár a pácot. Lezárt tetővel pihentessük a hűtőben 1 órát.
  5. A szezámolajat és a szójaszószt keverjük össze a félretett páccal.
  6. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  7. A pácból kivett tofu szeleteket tegyük fel a forró rácsokra és zárt tető alatt süssük 10 percig az egyik, majd újabb 10 percig a másik oldalát.
  8. Óvatosan forgassuk és sütés közben ne felejtsük el időnként lekenni a tofut a félretett, szezámos, szójás páclével.
  9. Tálaláskor szórjuk meg a karikákra vágott újhagymával.