Füstölt sütőtök és paradicsom leves

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: 4

Füstölt sütőtök és paradicsom leves

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 8 db paradicsom
  • 2 db jalapeno paprika
  • 1 db fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db shallot hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 szál kakukkfű
  • 60 ml olívaolaj
  • 5 g torma
  • 10 g só
  • 8 g bors
  • 2 l csirke alaplé
  • 2 marék hickory fa
  • 1 db vöröshagyma

Elkészítés:

  1. Készítsd elő a keget direkt grillezésre 120°C-ra.
  2. Amikor felfűtött, tedd bele a hickory fát, hogy megfelelő füstöt generálj.
  3. Egy alumínium tálcára vagy egy grillkosárba tedd bele a paradicsomot, a paprikát, a félbevágott sütőtököt és a fokhagymát, majd füstöld őket 2 órán keresztül.
  4. Közben a póréhagymát, a vöröshagymát és a shalotta hagymát vágd apróra és pirítsd meg egy nagyobb tepsiben az olívaolajon.
  5. Add a pirított hagymához az alaplét, és fűszerezd a levest a kakukkfűvel, a tormával és a babérlevéllel.
  6. Alacsony hőmérsékleten (épphogy csak forrjon) főzd a levest, amíg a zöldségek füstölődnek.
  7. A zöldségek megpuhulása után vedd ki őket a kegből, majd foszd meg őket a héjuktól, amely ezen a ponton könnyen lehúzható.
  8. A zöldségeket add a leveshez, és főzd további 30 percig az egészet.
  9. Végül pürésítsd a zöldségeket, majd sóval, borssal ízesítve tálald.

Extra tippek:

  • A kellemesen füstös ízű leves mellé pirított kenyérkockákat kínálj.
  • A hickory fa helyett használhatsz gyümölcsfát is.


A zöldségek sütéséhez

használj grillkosarat!