Ha egy kis plusz ízt szeretne az avokádóba csempészni, akkor a grillezés a tökéletes megoldás. Kellemesen mélyíti a zöldség saját ízét, és az enyhén füstös jelleg is növeli az avokádó élvezeti értékét.

Grillezett avokádó

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett avokádó

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db avokádó
  • 2 csipet chili por
  • 60 ml olaj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra, és olajozzuk meg a rácsokat.
  2. Az olajat keverjük el a csípős paprikával, és ezzel kenjük le a kettévágott avokádó húsát. (A héjat nem kell leszedni.)
  3. Vágással lefelé tegyük fel a zöldséget a rácsokra és 5 percig süssük, vagy amíg szépen megjelennek az avokádón a grill jelek.
  4. Önmagában vagy egy citrommal meglocsolva kenyérrel, pitával fogyasszuk, de akár saláták alkotóeleme is lehet.