A zöld a természet és a frissesség színe, így a nagy melegben kifejezetten jól eshet, ha a szokásos sült krumplis köretet lecseréljük egy zöldsalátára.

Grillezett brokkoli saláta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 1

Grillezett brokkoli saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 fej brokkoli
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 180 ml majonéz
  • 60 ml író
  • 60 g turbolya
  • 60 g snidling
  • 30 g tárkony
  • 2 ek citromlé
  • 1,5 ek mustár
  • 200 g sajt
  • 600 g borsmustár

Elkészítés:

  1. Sütés előtt főzzük a rózsáira szedett brokkolit lobogó sós vízben két percig. Ennyi idő alatt épphogy csak puhul egy kicsit, de nem veszíti el a roppanósságát. A forró vízből kivéve, rögtön tegyük jéghideg vízbe, hogy meggátolja a további puhulást.
  2. Közben melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
  3. A brokkolikat locsoljuk meg olajjal úgy, hogy mindenhova jusson, majd sózzuk a rózsákat.
  4. A grillen 5-7 perc alatt, forgatással pirítsuk meg minden oldalát, majd tegyük félre hűlni.
  5. Közben a majonézt, az írót, a zöld fűszereket, a mustárt és a citromlevet keverjük össze. Igény szerint sóval ízesítsük.
  6. A borsmustárt és a brokkolit keverjük össze egy tálban, majd ízesítsük a salátaöntettel.
  7. Végül szórjuk rá a reszelt sajtot, és tálalhatjuk is.