Az édesburgonya egészséges és finom, ezért a bolti chipsek helyettesítésére is tökéletesen alkalmas. Ha szeretne házi nassolni valót készíteni, ne is keressen tovább!

Grillezett édesburgonya chips

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 1

Grillezett édesburgonya chips

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1 kk chili por
  • fél kk só
  • 1 db lime leve
  • fél kk őrölt kömény

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
  3. Egy kisebb tálkában keverjük össze az olajat, a lime levét és a fűszereket, és ebbe a keverékbe forgassuk bele a szeleteket, amíg mindenhol be nem lepi őket a fűszeres olaj.
  4. Helyezzük fel a grillre a szeleteket, majd 5 percenként megforgatva őket, süssük a krumplit ropogósra. Ehhez körülbelül 15-20 percre lesz szükség, a szeletek nagyságától és vastagságától függően.