Melegen ízletes köret, hidegen pedig kiváló saláta alap a grillezett édeskömény. Ha még nem ismeri ezt az alapanyagot, próbálja ki ezt a receptet, és megszereti ezt a különlegességet.

Grillezett édeskömény

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 1

Grillezett édeskömény

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db édeskömény
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db citrom leve és héja
  • 1 kk fekete bors
  • 2 g só
  • 1 ek friss bazsalikom
  • 1 ek friss petrezselyem
  • fél kk kakukkfű
  • 2 ek parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elé a grillt magas hőfokra.
  2. Készítsük elő az édesköményt a grillezéshez: egy nagyon vékony csíkot vágjunk le krumplihámozóval a gumó aljáról, hogy a kemény részt eltávolítsuk, de még ne essen szét a gumó. A zöld szárakat ugyancsak vágjuk vissza, majd négy felé szelve olajozzuk le a darabokat.
  3. Sózzuk, borsozzuk az édesköményt.
  4. Grillen 5 perc alatt pirítsuk meg a zölséget, majd egy fordítás után újabb 5 percig sülhet az édeskömény.
  5. Tánnyérra szedve tálaljuk egy kis citrusos mártással. Ehhez 1 evőkanál olajat a friss fűszerekkel, egy fél kiskanál borssal, a köménnyel és a citrom levével és héjával keverjük össze.
  6. Locsoljuk le a mártással az édesköményeket és szórjuk meg parmezán sajttal.