Húsok, chipsek és pirított kenyerek mellé is tökéletes kiegészítő ez a grillezett mártogatós. Partikra vagy esti tévézésekhez!

Grillezett hagyma mártogatós

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 2

Grillezett hagyma mártogatós

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk friss kakukkfű
  • 115 g krémsajt
  • 120 g tejföl
  • 60 g majonéz
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 2 g bors
  • 4 g só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra.
  2. Az olajat keverjük el az aprított kakukkfűvel és a borssal, majd kenjük le vele a szeletekre vágott hagymát.
  3. Tegyük a hagymát a grillre és süssük 15 perc, hogy megpuhuljon és meg is karamellizálódjon a külseje.
  4. Ha megsült a hagyma, tegyük egy aprítóba a fokhagymával együtt és aprítsuk minél kisebbre.
  5. Ezután adjuk hozzá a krémsajtot, a tejfölt, a majonézt, a citromlét, a Worchestershire szószt és a sót.
  6. Keverjük össze jól az egészet, amíg nagyjából egynemű mártogatóst nem kapunk.
  7. Tálalásig hűtőben tároljuk.