A karfiol és a sajt nagy barátságára példa ez a recept is, amelyet az olvadó sajt és a roppangós, aranysárga karfiol tesz felejthetetlenné. Köretnek és ropogtatni valónak egyaránt tökéletes választás.

Grillezett karfiol sajttal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett karfiol sajttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2 db tojás
  • 110 g parmezán sajt
  • 1 kk oregánó
  • 320 g cheddar sajt

Elkészítés:

  1. A karfiolt rózsákra szedve tegyük bele egy aprító gépbe, és egészen kicsire morzsoljuk össze. Körülbelül rizshez hasonló állagot kell kapnunk.
  2. Ezt a karfiolt tegyük egy mélyebb tálba, majd adjuk hozzá a kissé felvert tojásokat, a parmezán sajtot és az oregánót.
  3. Fűszerezhetjük egy kevés sóval és borssal, majd állítsuk össze a masszát.
  4. Közben a grillt és a sütőlapot melegítsük elő magas hőfokra. Egy kis olajos lekenés után, már mehet is fel az első adag masszal.
  5. Evőkanállal adagoljuk, majd kör alakban rendezzük el a masszát, amiből a karfiolos ropogós készül. Kanállal kicsit lapítsuk kis a tésztát, hogy egyenletesen sülhessen.
  6. 5 perc sülés után fordítsuk meg a ropogóst, és tegyünk rá a cheddar sajtból.
  7. Erre jöhet még egy szelet, már megsült ropogós, mintha szendvicset készítenénk. 3 perc alatt megsül a ropogós alja, és a sajt is elkezd majd olvadni. (Ha a sajt még nem teljesen olvadt el, fordíthatunk az egész tornyon egyet.)
  8. Tányérra szedve azonnal tálalható.