Grillezett kukoricasaláta

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Grillezett kukoricasaláta

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 8 cső kukorica
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 db chipotle paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 55 g szárított paradicsom
  • 1 csomag metélőhagyma
  • 1 csokor koriander levél
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek vörösbor ecet
  • 1 ek narancslé
  • 120 ml olívaolaj

Elkészítés:

  1. A kukoricacsöveket áztasd be egy edény vízbe 20 percre.
  2. Amíg ázik a kukorica, melegítsd fel a grillt és pirítsd meg rajta a két kaliforniai paprikát, időnként megforgatva őket.
  3. A sült paprikát tedd félre hűlni, majd húzd le a héjukat és aprítsd fel őket.
  4. A paprika után jöhet a kukorica. Közepes hőfokon kezd el grillezni a héjában feltett kukoricát és 5 percenként fordíts rajtuk egyet. 20 perc alatt el is készül, ezután hagyd kihűlni őket.
  5. Amikor kellően kihűlt a kukorica, pucold meg a csöveket és egy éles késsel vágd bele a szemeket egy nagyobb edénybe.
  6. Ehhez add hozzá a felvágott paprikát, a szárított paradicsomot, a jalapeño paprikát, a metélőhagymát és a koriander zöldjét.
  7. Végül jöhet az öntet elkészítése. Ehhez tedd egy aprítóba a chipotle paprikát, a fokhagymát, az ecetet és a narancslét. Keverd össze alaposan a hozzávalókat 20-30 másodperc alatt, majd vékony sugárban csorgasd hozzá az olívaolajat miközben a gép megy.
  8. Utolsó lépésként sózd és borsozd meg az öntetet kedved szerint, majd locsold a kukoricás keverékre.

Extra tippek:

  • A recept természetesen elkészíthető fagyasztott kukoricával is, ha épp nem sikerül csöves példányokra szert tenni. Ehhez a mennyiséghez 900 g fagyasztott kukoricát használj.
  • Aprító vagy mixer hiányában is elkészítheted az öntetet, ha finomra vágod a fokhagymát és a paprikát, majd hozzáadod az ecetet és a narancslét. Ehhez egy habverő segítségével, folytonos keverés mellett öntsd aztán az olívaolajat.