A párolt lila káposztán kívül is érdemes kísérletezni, hogy a liba mellé idén új ízek kerülhessenek. A grillezett változatot is könnyű elkészíteni, önmagában pedig vegán fogásként is kitűnő.

Grillezett lila káposzta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett lila káposzta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 fej lila káposzta
  • 2 ek olaj
  • fél kk só
  • fél kk bors
  • 2 ek mustár
  • 2 ek alma ecet
  • 1,5 ek méz
  • 1 ek snidling

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A káposztát egy éles késsel vágjuk fel 1 cm-es szeletekre hosszában. A vastag szárat v alakban vágjuk ki, hogy könnyebb legyen majd grillezni.
  3. A káposzták mindkét oldalát kenjük le az olaj felével, majd sózzuk, borsozzuk, ugyancsak a mennyiség felével.
  4. A káposztákat grillezzük 6-8 percig, oldalanként, zárt tető alatt. Fontos, hogy puha legyen, de még megmaradjon a szeletek tartása.
  5. Amíg sül a káposzta, a többi hozzávalóból készítsünk egy dresszinget.
  6. Ezzel a mézes, snidlinges dresszinggel locsoljuk meg az elkészült szeleteket, és már tálalhatjuk is.