A grillezett padlizsán nemcsak padlizsánkrémnek tökéletes, önmagában zöldséges egytálételként is finom.

Grillezett padlizsán

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 3

Grillezett padlizsán

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 60 ml majonéz
  • 1 ek miso
  • 1 ek víz
  • 1 kk rizsecet
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 ek kariander zöld

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Keverjük össze a majonézt egy kis tányérban a misóval, a vízzel, az ecettel és a borssal.
  3. Amikor a grill felmelegedett, olajozzunk ki egy tepsit, és ebbe tegyük a szeletekre vágott padlizsánt.
  4. Mindegyik szeletet kenjük le a majonézes keverékkel (mindkét oldalon), majd süssük 2-3 percig oldalanként vagy amíg megjelennek a grill csíkok a zöldségen.
  5. Tálaláskor tehetünk még rá a majonézes mártásból, és szórjuk rá a koriander zöldet is díszítésnek.