A faszenes grillen készült padlizsán különleges aromáját nemcsak krém, hanem steak formájában is élvezhetjük.

Grillezett padlizsán szeletek

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett padlizsán szeletek

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 60 ml majonéz
  • 1 ek miso paszta
  • 1 ek víz
  • 1 kk rizsecet
  • 1 g fekete bors
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálkában keverjük ki a majonézt a miso pasztával, a vízzel, a borssal és az ecettel.
  2. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  3. A vaslapot olajozzuk be egy kicsit, a 0,5-1 cm vastag, hosszú szeletekre vágott padlizsánt pedig kenjük le a majonézes keverékkel mindkét oldalán.
  4. Süssük a padlizsánt 2-3 percig az egyik, majd a másik oldalon, hogy megpuhuljon.
  5. A grillről levett padlizsánra halmozzunk még a majonézes szószból és salátával, esetleg rizzsel tálaljuk.