Friss, tavaszias köret sajt és spárga felhasználásával. 

Grillezett spárga mozzarellával

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett spárga mozzarellával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g spárga
  • 250 g mozzarella
  • 66 ml olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 1 db hagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • 2 g bors
  • 4 g só

Elkészítés:

  1. Egy magas falú edényben keverjük össze a citromlét, az apróra vágott hagymát, a petrezselymet és a sót, borsot. 
  2. Öntsünk hozzá 3 evőkanál olívaolajat és keverjük el a mártást.
  3. Tegyünk föl vizet főni az oldalégőre, és 1 percre merítsük alá a spárgákat a lobogó vízbe.
  4. A leforrázott spárgát tegyük ki egy tálra, majd kenjük le a maradék olívaolajjal.
  5. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  6. A forró lapra tegyük fel a spárgákat kisebb adagokba és időnként megforgatva süssük addig, amíg enyhén megbarnul. Ez körülbelül 4-5 percet vesz igénybe.
  7. A spárgákat rendezzük tányérokra, szeleteljük rá a sajtot és locsoljuk meg a mártással.