Húsok és halak mellé is kifejezetten frissítően hat ez a saláta, amely a grillezett póréhagyma jellegzetes ízét kombinálja az olívabogyóéval.

Grillezett póréhagyma saláta

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett póréhagyma saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szál póréhagyma
  • 220 g olívabogyó
  • 4 ek friss kapor
  • 3 ek fehérbor ecet
  • 1 csipet só
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. A póréhagymát olaj nélkül, egészben tegyük fel a közepes hőfokra melegített grillre.
  2. Pár perc után már kezdhetjük is forgatni, hogy minden oldalon jól megpiruljon. 10 perc alatt süssük készre, majd tegyük félre hűlni.
  3. Amíg hűl a hagyma, az olívabogyókat egy kés lapjával nyomjuk szét, távolítsuk el a magot (ha van). Vágjuk 2-3 részbe, de maradjon a hús nagyobb darabokba.
  4. A pórhagymát vágjuk vastagabb karikákra és tegyük egy mélyebb tálba az olívabogyókkal együtt.
  5. Adjuk hozzá az olívaolajat, az ecetet, az apróra vágott kaprot és egy csipet sót.
  6. Rázzuk össze, hogy a fűszerezés jól bevonja a zöldségeket, és kínálhatjuk is.