Egyszerű zöld köret a tavasz ízeivel.

Grillezett sajtos spárga

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett sajtos spárga

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g spárga
  • 1 ek olívaolaj
  • fél kk só
  • fél kk bors
  • 30 g parmezán sajt
  • 1,5 dl mustáros pác

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
  2. A spárgás végéből várjunk le körülbelül 2 cm-es részt, ami már túl fás lenne.
  3. Mossuk meg a spárgát, majd olajozzuk, sózzuk és borsozzuk a szálakat.
  4. Tegyük a spárgákat fel a grillre és időnkénti forgatással süssük 5-10 percig.
  5. Amikor kellően megpuhult és megpirult a zöldség, tegyük át egy nagyobb tálra.
  6. Locsoljuk meg a mustáros öntettel és reszeljük rá a sajtot.
  7. Hidegen és melegen is nagyon finom, bárhogy tálalhatjuk.