Kecskesajttal töltött cukkini tekercs

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Kecskesajttal töltött cukkini tekercs

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 3 db cukkini
  • 120 g kecskesajt
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db szárított paradicsom
  • 5 g kakukkfű
  • 40 g parmezán

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grill közepes hőmérsékletre.
  2. A cukkinit hosszában vágd fel fél centiméteres darabokra, majd olajjal kend le mindkét oldalát.
  3. Egy csipetnyi sózás után helyezd fel a cukkini szeleteket a grillre és süsd őket oldalanként négy percig.
  4. Eközben egy kis tálkában keverd össze a kecskesajtot sóval, borssal, az olajjal, a kakukkfűvel és a felaprított szárított paradicsommal.
  5. A grillről levett cukkiniket egy spatula segítségével kend meg a kecskesajtos krémmel, majd tekerd fel őket.
  6. Az így kapott cukkini tekercseket helyezd tepsibe és szórd meg a parmezán sajttal.
  7. Süsd a cukkinit további 15 percig.

Extra tippek: 

  • Ha biztos akarsz lenni benne, hogy a cukkini tekercs nem nyílik szét a sütés közben, akkor tűzd meg fogpiszkálóval vagy úgy tedd a tepsibe, hogy a felállított tekercsnél a cukkiniszelet vége kerüljön alulra.
  • A szárított paradicsom helyett használhatsz olajban eltett szárított paradicsomot is. Ebben az esetben a paradicsom olaját használd az olívaolaj helyett.
  • Ha a sajt szoba-hőmérsékletű a sütés kezdetén, könnyebb lesz kikeverni  a sajtkrémet.
  • A maradék krémet szendvicskrémként is fogyaszthatod.