Ha a sült krumpli helyett valami másra vágyna, próbálja ki ezt az írós öntettel készített krumplisalátát, ami ízekkel és textúrákkal teli különlegesség.

Krumplisaláta baconnel

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Krumplisaláta baconnel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 4 szelet bacon
  • 1 ek kapribogyó
  • 2 db zellerszár
  • 2 szál zöldhagyma
  • 80 ml író
  • 2 ek szűz olívaolaj
  • 1 ek mustár

Elkészítés:

  1. A meghámozott burgonyákat főzzük elő gyöngyöző vízben 15-20 percig, amíg kicsit megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről és kicsit sózzuk meg.
  2. 5 perces állás után, szűrjük le a krumpliról a vizet, majd vágjuk őket karikára vagy kisebb darabokra.
  3. A bacont közben közepes hőfokra melegített grillen pirítsuk aranybarnára, majd  tegyük félre.
  4. A dresszinghez keverjük össze az írót, a mustárt és a szűz olívaolajat, majd ezt a mártást öntsük a megfőtt krumplira. Adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott bacont, az aprított újhagymát és kapribogyót.