Egészséges, kukorica és cukkini alapú zöldséges ropogós, ami kiválthatja a keményítőben gazdag krumplis változatot. Gluténmentes liszttel készítve nemcsak vegetáriánusok, de gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Kukoricás cukkini sült

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: 3

Kukoricás cukkini sült

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g kukorica
  • 2 kisebb db cukkini
  • 1 db jalapeno paprika
  • 2 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek bazsalikom pesztó
  • 125 g cheddar sajt
  • 3 db tojás
  • 60 g liszt
  • 3 ek olaj
  • 40 g koriander levél

Elkészítés:

  1. A kukorica szemeket, a nagy lyukon lereszelt cukkinival és a felvágott jalapeno paprikával, az újhagymával, a fokhagymával, a pesztóval, a koriander levéllel, az olajjal és a szintén reszelt sajttal egy nagyobb tálban keverjük alaposan össze. Kóstolás után még sózhatjuk is a keveréket, ha a sajt nem elég sós.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a tojásokat a liszttel, majd adjuk hozzá a zöldséges keverékhez, és kanállal vagy kézzel jól dolgozzuk össze.
  3. Tegyük félre pihenni. Szobahőmérsékleten legalább 20 percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, és a liszt magába szívja a nedvességet.
  4. Amíg a zöldséges keverék pihen, melegítsük elő a grillt és tegyünk fel egy vaslapot.
  5. Egy-két kanál olívaolajjal kenjük le a forró lapot, majd a tésztából kanállal adagoljunk a lapra kisebb halmokat.
  6. Süssük 5 percig. Amikor a szélein már elkezd megszilárdulni a massza egy spatulával nyúljunk alá és fordítsuk meg. Süssük újabb 4 percig, hogy mindkét oldalon aranybarnára süljön.
  7. Tejfölös vagy avokádó krémes mártogatóssal kínáljuk.