Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Marokkói kuszkusz

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk friss gyömbér
  • 0,5 l csirke alaplé
  • 2 db répa
  • 1 ek fekete bors
  • 1 ek koriander
  • 1 ek kömény
  • 1 ek chili pehely
  • fél ek só
  • 1 db cukkini
  • 400 g aszalt bogyós gyümölcsök
  • 375 g kuszkusz
  • fél marék friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Az olajat hevítsd fel egy magasabb falú edényben, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért.
  3. Pirítsd két percig őket, amíg meg nem puhulnak.
  4. Ekkor add hozzá a csirke alaplét, a kockázott répát, a borsot, a koriandert, a köményt, a chili pelyhet és a sót. Fedő alatt forrald fel, majd vedd lejjebb a hőt, és 5-7 percig főzd gyöngyözve az alaplét.
  5. Ekkor tedd bele az edénybe a felkockázott cukkinit is, és főzd további 2-3 percig, majd keverd bele az aszalt gyümölcsöket.
  6. Ezután egy nagy edényben keverd össze a kuszkuszt és a zöldséges csirkelevet, majd fedő alatt pihentesd 5 percig.
  7. Ha letelt az idő, kóstold meg, és szükség esetén fűszerezd még a kuszkuszt, majd fris petrezselyemmel megszórva tálald.

Extra tippek:

  • Ha a csirke alaplé helyett zöldséglevet használsz, teljesen vegetáriánus fogást készíthetsz.
  • A bogyós gyümölcsök közül általában a ribizli és az áfonyafélék kerülnek a kondérba.

A kuszkusz készítéséhez használj zárható edényt.