Egy kellemes ízű zöld köret, ami reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes húsok, halak, sajtok vagy éppen tojás mellé. Igazi univerzális köret, citrusos beütéssel.

Narancsos grillezett spárga

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Narancsos grillezett spárga

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g spárga
  • 2 ek olaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 2 ek narancslé
  • 2 kk szezámolaj
  • 2 kk méz
  • 1 csipet pirospaprika
  • 1 csipet só
  • 1 ek szezámmag

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A megtisztított spárgákat enyhén olajozzuk be.
  3. A grillen 3 perc alatt pirítsuk meg a spárgákat, időnként megforgatva az egyenletes sülés érdekében.
  4. Közben már készítsünk elő egy tűzálló tálat, amibe keverjük össze a szójaszószt, a narancslevet, a szezámolajat, a mézet, a paprikát (ez lehet csípős is), és forraljuk össze.
  5. Amikor egy kicsit sűrűbbé vált a mártás, adjuk hozzá a sót, majd öntsük rá a spárgára.
  6. Végül szórjuk meg szezámmaggal.